Home > Supplementen voor: > Bloedsomloop > IJzer Bisglycinaat 570 AOV
IJzer Bisglycinaat 570 AOV

IJzer Bisglycinaat 570 AOV

Voorziet het lichaam van extra ijzer in een goed opneembare organische vorm.

Details
Onze prijs: 11,95

Adviesprijs: €13,25
10%
Aantal

Voldoende ijzer in de voeding is van belang voor een normale aanmaak van rode bloedcellen en hemoglobine. Het is een belangrijk mineraal voor een normale energieproductie en speelt een rol bij het verminderen van vermoeidheid.

IJzer speelt in ons lichaam een belangrijke rol. Zo vormt het een belangrijk onderdeel van hemoglobine, de rode bloedkleurstof die verantwoordelijk is voor het zuurstoftransport.

Volgens  de WHO (World Health Organisation) is het tekort aan ijzer in de voeding  het meest voorkomende mineraaltekort in de wereld.  Dat geldt voor alle leeftijden en zowel bij mannen als vrouwen, maar komt het meest voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Dit laatste heeft te maken met enerzijds ijzerverlies door de menstruele bloeding en anderzijds een verhoogde behoefte tijdens zwangerschappen.Ook in ons land komen tekorten regelmatig voor.

Vlees en vis bevatten een vorm van ijzer die goed opneembaar is (heem ijzer). Plantaardige producten en supplementen bevatten een vorm die moeilijker opneembaar is (non-heem ijzer). Non-heem ijzer moet voor een goede opname eerst worden omgezet in heem ijzer. Dat gebeurt het best in een zuur milieu. Daardoor wordt ijzer, zowel uit plantaardige bronnen als uit supplementen het beste opgenomen als ze tegelijk met zure voedingsmiddelen worden genomen, zoals vruchtensap of vitamine C. Melkproducten en calcium supplementen en maagzuur remmers als Rennies en Gaviscon binden juist zuur en verminderen daardoor de omzetting naar heem ijzer.

IJzer Bisglycinaat 570 van AOV voorkomt dat er een tekort aan ijzer ontstaat. Met 1 tablet per dag krijg je alle ijzer binnen die je onder normale omstandigheden nodig hebt. Geringe tekorten kunnen er goed mee worden aangevuld.

Dit supplement is niet bedoeld of geschikt voor mensen met een groot ijzertekort.

  Stel een vraag over dit product  

Samenstelling:

IJzerbisglycinaat   106 mg
(waarvan 15 mg elementair ijzer)

Vitamine C (ascorbyl palmitaat) 4mg

 

Overige ingrediënten:

Natuurlijke cellulose, cellulose (capsule)

 

Verpakking:

90 vegetarische capsules

 

Allergie informatie:

Dit product is vrij van allergenen en hulpstoffen. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

 

Gebruiksaanwijzing:

1x daags 1 capsule bij een maaltijd, tenzij anders geadviseerd.

 

Waarschuwing:

Een hoge inname van ijzer door jonge kinderen kan toxisch zijn. Bij het inslikken van meerdere capsules direct een arts waarschuwen.

 

BCAA XXL Puur van SNP 200 gram
Vitamine B3 500 mg niacine van Vitals
Bio Multi Plus
€35,45
€19,95
€29,95
BCAA XXL Puur van SNP 200 gram Vitamine B3 500 mg niacine van Vitals Bio Multi Plus