Home > Supplementen voor: > Bloedsomloop > Vitamine C 1000 mg 315 AOV
Vitamine C 1000 mg 315 AOV

Vitamine C 1000 mg 315 AOV

Ondersteunt vele lichaamsfuncties: voor gezonde vaten, een goede weerstand, gezond bindweefsel en een versneld herstel na ziekte.

Details
Onze prijs: 10,50

Adviesprijs: €11,60
9%
Aantal

  Vitamine C met natuurlijk bioflavonoïdencomplex en rozenbottel

Vitamine C wordt door veel mensen gebruikt. Het is in iedere supermarkt te koop. Toch vinden wij dat een paar goede producten met vitamine C ook in ons assortiment passen, voorzien van wat nuttige informatie.

Vitamine C (ascorbinezuur) is een stof die door de meeste dieren zelf geproduceerd kan worden. Van de zoogdieren kunnen alleen de mens,  bepaalde mensapen, sommige knaagdieren en de fruitetende vleermuizen geen vitamine C aanmaken.
Dat komt door een mutatie in een bepaald gen, waardoor wij niet in staat zijn glucose om te zetten in vitamine C. Dat was voor ons en de andere soorten kennelijk geen groot evolutionair nadeel, want wij zijn er nog steeds!
Dit betekent wel dat voedsel met voldoende vitamine C een vast onderdeel van ons eetpatroon moet uitmaken.

Ascorbinezuur is nodig voor een correcte opbouw van bindweefsel, kraakbeen en de wanden van de bloedvaten. Het is belangrijk voor het functioneren van ons afweersysteem en is een krachtige antioxidant. Bovendien helpt het je ijzer uit de voeding beter op te nemen.
 

Bij het ontbreken van vitamine C in de voeding ontstaat na enige tijd het ziektebeeld van “scheurbuik” , zoals dat vroeger op lange zeereizen veel voorkwam. De symptomen zijn bloedingen (tandvlees en inwendige) en oedeemvorming. Door verse groenten en fruit te eten voorkom je dat dit beeld ontstaat. Je moet dagelijks minimaal 40 tot 60 mg vitamine C opnemen, anders kun je symptomen gaan ontwikkelen. In de praktijk is het vrij eenvoudig om deze hoeveelheid binnen te krijgen; met één flinke sinaasappel ben je er al!

De minimaal benodigde hoeveelheid is echter niet hetzelfde als de optimale hoeveelheid. Zoogdieren die vitamine C zelf aanmaken doen dat doorgaans in flinke hoeveelheden. Hoeveelheden die overeenkomen met vele sinaasappels of kiwi’s per dag.

In de praktijk betekent dat dat veel mensen met inname van extra vitamine C gezondheidsvoordelen ondervinden, variërend van een goede weerstand en meer energie tot een goede wondgenezing.
 

Vitamine C is een veilige vitamine, zeker in de aangegeven doseringen. Een teveel wordt vrij snel via de urine uitgescheiden.
 

De vitamine C  in dit product van AOV wordt gecombineerd met bioflavonoiden, dat zijn gezondheidsbevorderende pigmentstoffen uit diverse planten. In groenten en fruit komt vitamine C altijd voor in combinatie met bioflavonoiden. Zodoende ontstaat een natuurlijker preparaat.

  Stel een vraag over dit product  

Samenstelling per dagdosering van 2 tabletten:

Vitamine C (ascorbinezuur) 2000 mg
Bioflavonoïden-complex 100 mg
Rozenbottel-poeder 200 mg

 

Ingrediënten:

Ascorbinezuur, vulstoffen (microkristallijne cellulose, tricalcium fosfaat, hydroxypropyl cellulose, natrium croscarmellose), rozenbottel (Rosa canina)-poeder, antiklontermiddelen (stearinezuur, magnesium stearaat, silicium dioxide), citrus bioflavonoïden-complex, glansmiddel (hydroxypropyl methylcellulose, glycerine, carnauba was).

 

Verpakking:

60 tabletten

 

 

 

Aanbevolen dosering:

1-2 x daags 1 tablet bij een maaltijd innemen.

 
Primo Defensis Trenker
Haarcomplex 1011 AOV
Glucosamine Compleet van Orthica
€25,95
€21,95
€37,95
Primo Defensis Trenker Haarcomplex 1011 AOV Glucosamine Compleet van Orthica