Bio-D-mulsion Biotics

Bio-D-mulsion Biotics

Een emulsie van vitamine D3 voor een snelle en vrijwel volledige opname. Oplosbaar in water. 10 mcg per druppel.

Details
Onze prijs: 20,25

Aantal

Vitamine D is essentieel voor sterke botten, een goede calciumopname en een evenwichtige functie van het immuunsysteem.

  • Uitstekende opname
  • Geheel natuurlijk
  • Voordelig in gebruik; 1 flesje is ongeveer 700 druppels
  • Voor een goed werkende immuunsysteem
  • Voor sterke botten

Meer dan gedacht...

De laatste jaren verschenen er veel publicaties over vitamine D. Kort samengevat komen zij er op neer dat vitamine D meer functies heeft dan gedacht, dat wij er meer van nodig hebben dan wij dachten en dat het gehalte vitamine D in het bloed van veel mensen lager is dan wij dachten.

Behalve voor sterke botten is vitamine D ook van belang gebleken voor het goed functioneren van het immuunsysteem.

Voor een aantal bevolkingsgroepen in Nederland is daarom de aanbevolen hoeveelheid vitamine D in de voeding verhoogd. Het gaat hier om kinderen tot 4 jaar, mensen met een donkere huidskleur, vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar en gesluierde vrouwen.

Vitamine D: de Zonvitamine!

Rond 1920 werd ontdekt dat vitamine D van belang was voor de botgroei. Men ontdekte ook dat je in voldoende sterk zonlicht zelf vitamine D aanmaakt en tevens dat het zich in bepaalde voedingsmiddelen bevindt, zoals boter en levertraan.

Na de tweede wereldoorlog werden er vakantiekolonies opgericht om kinderen uit de steden kans te geven op blootstelling aan voldoende zonlicht, om zodoende deze bleekneusjes aan te laten sterken.

En dat hielp! Als wij voldoende in de zon komen maken wij grote hoeveelheden vitamine D aan. Helaas alleen maar als de zon voldoende kracht heeft. In Nederland is dat maar de helft van het jaar en bovendien alleen maar tussen 11 uur ’s morgens en 3 uur ’s middags. En dan alleen als je geen beschermingsfactor smeert.
Nu kunnen wij na een goede zomer een voorraadje in ons lichaam aanleggen voor een maand of 2, maar dat betekent dat wij vanaf november tot mei aangewezen zijn op vitamine D in de voeding.

Waar zit het in?

Vitamine D vindt je in vooral vette vis, lever, eidooiers, boter en volle melkproducten. Om in de winter een redelijke hoeveelheid vitamine D uit de voeding te halen moet je behoorlijke hoeveelheden van deze voedingsmiddelen eten, bijvoorbeeld dagelijks 100 gram vette vis. In de praktijk lukt dat vaker niet dan wel en daarom is, vooral in de winter, een vitamine D supplement een goede aanvulling.

Vetoplosbare vitamine

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine. Er dient voldoende vet in een maaltijd aanwezig te zijn om het goed op te nemen. Bij Bio-D-Mulsion van Biotics is dit echter grotendeels ondervangen. De emulsie is op te lossen in water of vruchtensap en wordt ook zonder vet uitstekend opgenomen.

Bij vitamine D wordt de hoeveelheid weergegeven in mcg (mircogram) en ook wel in internationale eenheden (i.e.). Daarbij komt 1 mcg overeen met 40 i.e. In Bio-D-Mulsion zit per druppel 10 mcg, oftewel 400 i.e. vitamine D.

  Stel een vraag over dit product  

Samenstelling per druppel:

Vitamine D3 (cholecalciferol emulsie) 10 mcg (=400 i.e.)

 

Overige ingrediënten:

Gehydrateerde Arabische gom (emulgator),  sesamolie (draagstof)

 

verpakking:

29,6 ml (volgens fabrikant ongeveer 740 druppels)

 

 

 

Aanbevolen gebruik:

1 druppel per dag in water of andere drank. Aangegeven dosis niet overschrijden, tenzij onder deskundige begeleiding.

Veiligheid:

In de aangegeven dosering is dit preparaat zeer veilig. Kan ook door kinderen gebruikt worden.

 
Rhodiola Hanoju
Thorne Adrenal Cortex 60 caps
PeaPure 400 mg Vitals
€28,95
€24,95
€53,95
Rhodiola Hanoju Thorne Adrenal Cortex 60 caps PeaPure 400 mg Vitals