Home > Supplementen voor: > Zenuwstelsel en geest > Curcumine SLCP 60 caps.
Curcumine SLCP 60 caps.

Curcumine SLCP 60 caps.

Superieure biologische beschikbaarheid. Passeert de bloed-hersenbarrière en ondersteunt het behoud van een normale hersenfunctie.
60 capsules

Details
Onze prijs: 32,49

Adviesprijs: €39,95
19%
Aantal

met Solid Curcumin Particles voor optimale opneembaarheid.

Curcumine is de werkzame stof, door extractie verkregen, uit de Curcuma longa, oftewel de geelwortel. 
Curcuma is een traditionele smaakmaker uit de oosterse keuken. Het vormt een bestanddeel van de Indiase kerrie. In onder andere Indonesië wordt het gebruikt om de rijst een gele kleur te geven.

Al in de oudheid werd de curcuma geroemd vanwege haar gezondheidsbevorderende werking. Tegenwoordig is curcumine een van de meest gebruikte fytonutriënten.

Biologische beschikbaarheid

In het vele wetenschappelijk onderzoek dat naar de werking van curcuma is gedaan komt vaak naar voren dat curcumine een zeer werkzame stof is, maar dat de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid nogal kunnen variëren.
De laatste jaren is het onderzoek naar curcumine daarom met name gefocust op het verbeteren van deze biologische beschikbaarheid.

Doorbraak

Recent is op dit gebied een doorbraak bereikt. Verdure Sciences in de Verenigde Staten heeft in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers van de gerenommeerde University of California, Los Angeles (UCLA) een elegante methode ontwikkeld om curcumine in zijn biologisch actieve vorm te laten arriveren in de weefsels en organen waar het zijn werking heeft, zonder voortijdig in de lever en darm omgezet te worden in inactieve vormen.
De curcumine deeltjes worden ingepakt in lichaamseigen vetten. Deze deeltjes worden opgenomen en via de lymfe aan het bloed afgegeven, zonder eerst door de lever te hoeven passeren.
Dit gepatenteerde ingrediënt heeft men Longvida genoemd, waarbij gebruik wordt gemaakt van SLCP-technologie (waaraan dit product haar naam ontleent).

Voordelen

Deze vorm van curcumine passeert de bloed-hersenbarriëre en is daardoor ook in de hersenen werkzaam. Ook de overige delen van het zenuwstelsel en de ogen kunnen door deze curcumine goed worden bereikt.

Men heeft berekend dat de opneembaarheid in deze vorm 65 maal zo groot is, zodat met een veel kleinere dosis kan worden volstaan.

Toepassingen:

- passeert de bloed-hersenbarrière
- ondersteunt het behoud van een normale hersenfunctie
- voor een goede gemoedstoestand
- ondersteunt het immuunsysteem

  Alle curcuma producten 

  Stel een vraag over dit product  

Samenstelling per capsule:

Curcumine SLCP (Longvida) 400 mg
waarvan curcumine 80 mg
 

Ingrediënten:

Stabilisatoren: fosfatidylcholine (uit sojalecithine), stearinezuur; hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), curcumine (extract uit Curcuma longa), vulstoffen: rijstmeel, maltodextrine, antioxidant: ascorbylpalmitaat, antiklontermiddel: siliciumdioxide.
 

Gegarandeerd vrij van:

gluten, lactose, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. 
Dit product is geschikt voor vegetariërs.


Verpakking:

60 vegetarische capsules

Dosering:

1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. 

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Allergie informatie:

Bevat Soja

 

Zwangerschap en borstvoeding:

Omdat er geen onderzoeksgegevens beschikbaar zijn over de veiligheid van curcumine tijdens zwangerschap en borstvoeding raden wij het gebruik af.


Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. 
Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

BCAA XXL Puur van SNP 200 gram
Haarcomplex 1011 AOV
Chaga MRL 90 tabletten
€35,45
€21,95
€25,60
BCAA XXL Puur van SNP 200 gram Haarcomplex 1011 AOV Chaga MRL 90 tabletten