Home > Supplementen voor: > Stress en vermoeidheid > Vitamine B12 1000 mcg kauwtabletten NOW
Vitamine B12 1000 mcg kauwtabletten NOW

Vitamine B12 1000 mcg kauwtabletten NOW

Vitamine B12 kauwtabletten met een snelle en gemakkelijke opname door het mondslijmvlies.

Details
Onze prijs: 17,95

Adviesprijs: €19,95
10%
Aantal

Vitamine B12 is belangrijk voor een goede bloedaanmaak, voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de psychische functies, het normaal werken van het immuunsysteem en het draagt bij aan een normale energieproductie.

Deze vitamine B12 kauwtabletten van NOW worden reeds in de mond voor een deel opgenomen. Ook in de maag en dunne darm kan een deel van de B12 in dit product door diffusie worden opgenomen.
 

Vitamine B12 is met name belangrijk voor de aanmaak van de rode bloedcellen en het goed functioneren van het zenuwstelsel. In de voeding bevindt het zich uitsluitend in dierlijke producten  zoals vlees, vis, zuivel en eieren. Met name in lever zit een flinke hoeveelheid. Dat laatste is niet verwonderlijk, want ook bij de mens wordt veel vitamine B12 opgeslagen in de lever. Daardoor kun je zelfs een voorraadje voor enige jaren aanleggen.
 

Een tekort aan vitamine B12 komt het meest voor bij veganisten en bij mensen die het minder goed kunnen opnemen.
 

Veganisten kunnen dit product veilig gebruiken, maar voor hen is dagelijkse inname niet nodig. Met een of tweemaal per week 1 tablet zullen zij voldoende B12 opnemen.
Voor veganisten is overigens ook een lager gedoseerde B12 of de B12 in een multivitaminen preparaat afdoende.
 

Voor een goede werking vanB12 is ook voldoende foliumzuur nodig . Samen spelen deze vitaminen een belangrijke rol bij de bloedaanmaak. Aan de Vitamine B12 kauwtabletten van NOW is daarom 100 mcg foliumzuur toegevoegd.

  Stel een vraag over dit product  

Samenstelling per kauwtablet:

Vitamine B12 (cyoanocobalamine)  1000 mcg
Foliumzuur 100 mcg

 

Overige ingrediënten:

Zoetstof (van maïs): fructose, sorbitol; vulstof: cellulose; antiklontermiddel: stearinezuur, magnesiumstearaat, siliciumdioxide; natuurlijke smaakstoffen: aardbeiensmaak en tropische vruchtensmaak.

 

Verpakking:

100 kauwtabletten

 

Vrij van:

glutenbevattende granen, eieren, suiker, zout, zetmeel, gist, tarwe, soja, melk, schaalvruchten, pinda's, selderij, vis, schaaldieren, mosterd, sesamzaad, zwaveldioxide, sulfiet, kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen, conserveermiddelen.

Aanbevolen gebruik:

1 maal daags 1 kauwtablet, tenzij anders wordt geadviseerd. Tablet rustig opkauwen totdat deze helemaal is opgelost.

Veganisten kunnen volstaan met 1 tot 2 maal per week 1 tablet.

 

Veiligheid:

Daar vitamine B12 cobalt bevat dienen mensen met een bekende overgevoeligheid voor cobalt of cobalamine voorzichtig te zijn met het gebruik.

De veiligheid van dit product tijdens de zwangerschap is niet aangetoond. Wij adviseren daarom om het tijdens de zwangerschap niet te gebruiken.

Vitamine B3 500 mg niacine van Vitals
BCAA XXL Puur van SNP 200 gram
Bio Multi Plus
€19,95
€35,45
€29,95
Vitamine B3 500 mg niacine van Vitals BCAA XXL Puur van SNP 200 gram Bio Multi Plus