Home > Supplementen voor: > Haar en huid

Haar en huid

Haar en huid width=

Onze huid, ons haar en ook onze nagels vormen samen een beschermlaag tegen invloeden van buitenaf, zoals hitte en kou, droogte en vocht, zonlicht en mechanische invloeden.

Een goed functioneren van onze huid is dus van groot belang voor het in stand houden van de juiste balans in ons lichaam, zodat wij niet uitdrogen, ons te snel verwonden en geïnfecteerd raken.

In deze categorie vind je  supplementen die de functies van de huid kunnen ondersteunen.

Als je meer wilt lezen over de huidfuncties en wat je zelf kunt doen om die in balans te houden, gebruik dan de buttons hierboven.

 

 

Het geven van online informatie over supplementen is wettelijk nog maar heel beperkt toegestaan. Neem contact op voor de precieze werking van een product of voor een advies op maat!

 

De huid is een heel actief orgaan, voortdurend bezig zichzelf te regenereren. Onze opperhuid vormt als het ware een soort slijtlaag, die voortdurend afschilfert en vanuit de diepere huidlagen steeds weer vernieuwd wordt.


Bescherming

Deze slijtlaag wordt zelf weer beschermd en soepel gehouden door talg, een vettige substantie die door de talgklieren aan gemaakt wordt en zich als een dun filmpje over onze opperhuid uitspreidt. De talg biedt bescherming tegen uitdroging, houdt de huid soepel en vormt een eerste barrière tegen infecties.

Op plaatsen waar extra bescherming en een dikkere slijtlaag nodig zijn zorgt ons lichaam voor een eeltlaag.


Overige functies

Naast bescherming heeft de huid ook andere functies; de huid is in staat een teveel aan warmte in het lichaam kwijt te helpen raken door transpiratie en door vaatverwijding.
En de huid bevat vele receptoren die ons informatie geven over onze directe omgeving door middel van de tast en aanraking. Er zijn ook receptoren voor warmte en koude en ook luchtstromingen kunnen wij met behulp van receptoren waarnemen. Pijnreceptoren waarschuwen ons als iets onze huid dreigt te beschadigen.

Onze diepere huidlagen bevatten veel bindweefsel, met vezels die stevigheid verlenen, maar toch elastisch zijn, zodat onze huid veerkracht heeft.


Veroudering

Bij het ouder worden verandert de huid. Dit is een proces dat deels genetisch vastgelegd is en deels het gevolg is van langdurige inwerking van beschadigende factoren zoals ultraviolette en infrarode stralen. De huid verliest dan een deel van zijn regeneratievermogen, wordt slapper en droger. Dit proces wordt ook weerspiegeld in het haar en de nagels.  Het haar wordt dunner en doffer en de nagels brozer.

Om huidirritaties en onnodig snelle veroudering tegen te gaan zijn een paar dingen heel belangrijk. Ten eerste blootstelling aan zonlicht. Enerzijds hebben wij zonlicht op onze huid nodig om vitamine D aan te maken, maar een teveel aan zonlicht op onze huid is de grootste veroorzaker van veroudering; rimpels, verslapping, veranderende pigmentatie en een toenemende kans op vormen van huidkanker.
Bescherm dus je huid tegen blootstelling aan langdurige sterke zonnestraling of andere bronnen van ultraviolet licht. Zorg er met name voor dat er nooit zonnebrand ontstaat.


Wassen en zeep

Een andere bron van huidbeschadiging is het te vaak en te warm wassen en het overmatig gebruik van zeep en douchegel.  Deze zaken beschadigen de talglaag en verstoren ook de laag van huidvriendelijke bacteriën die helpen ons tegen infecties te beschermen. Mensen die met eczeemklachten naar een huidarts gaan krijgen vaak als eerste advies terughoudend te zijn met baden en douchen.


Verzorgingsproducten

Pas ook op met de verzorgingsproducten en cosmetica die je gebruikt. Zorg dat deze zo natuurlijk mogelijk zijn, vrij van onnodige chemicaliën en kleur- en geurstoffen. Voorbeelden van merken van natuurlijke cosmetica zijn Lavera, Weleda, Annemarie Börlind en Dr. Hauschka.

Overigens kun je ook op natuurlijke verzorgingsproducten overgevoelig reageren. Het is dus zaak om uit te proberen waar je huid zich prettig bij voelt.


Voeding en suppletie

Ook factoren van binnenuit hebben hun effect op de huid. Zo zijn stress en vermoeidheid vaak zichtbaar op met name de gezichtshuid.
Ook een goed gebalanceerde voeding is belangrijk voor een goede huidkwaliteit. Diverse supplementen kunnen dit helpen ondersteunen.


Onderstaand vindt je een aantal producten die naar onze mening het predicaat “zinvol” verdienen.

Zinvolle Supplementen:

sorteer volgens: Product Prijs Standaard
Silidyn van Vedax
Silidyn van Vedax
  Haarcomplex 1011 AOV
Haarcomplex 1011 AOV
Onze prijs: €14,35
Adviesprijs: €15,95 Korting: 10%

Onze prijs: €21,95
Adviesprijs: €24,25 Korting: 9%

Aantal
Aantal

Goed opneembaar silicium supplement met diverse andere mineralen , voor een optimale conditie van huid, haar, nagels, gewrichten, botten en bloedvaten.

 

 

Ondersteunt een gezonde haargroei en een gezonde conditie van het haar.

De nieuwe naam is:  Haarnorm 1011

 
Colladeen Lamberts
Colladeen Lamberts
Selenium 520 AOV
Selenium 520 AOV
Onze prijs: €28,95
Adviesprijs: €33,10 Korting: 13%

Onze prijs: €11,95
Adviesprijs: €13,75 Korting: 13%

Aantal
Aantal Tijdelijk niet voorradig

Colladeen van Lamberts is een van de krachtigste bronnen van anthocyanidinen.

Selenium werkt als anti-oxidant, ondersteunt diverse immuunfuncties en helpt bij het behouden van een gezonde huid, nagels en haar. Draagt tevens bij aan een normale vorming van spermacellen.

 
Jodium 150 mcg van Lamberts
Jodium 150 mcg van Lamberts
Teunisbloemolie 710 AOV
Teunisbloemolie 710 AOV
Onze prijs: €9,95
Adviesprijs: €10,40 Korting: 4%

Onze prijs: €15,50
Adviesprijs: €17,50 Korting: 11%
Aantal
Aantal

Jodium is belangrijk voor een normale schildklierwerking en een normaal metabolism.

 

Hoogste kwaliteit Teunisbloemolie, met hoog gehalte aan GLA

 
Membrasin omega 7
Membrasin omega 7
Protect Plus Biotics
Protect Plus Biotics
Onze prijs: €20,99
Adviesprijs: €24,99 Korting: 16%

Onze prijs: €41,15

Aantal
Aantal

Olie van de duindoornbes met omega 7 vetzuren. De duindoornbes helpt bij droge ogen, droge mond en droge slijmvliezen en helpt de gezonde huid van binnenuit.

Protect Plus is een breed complex van antioxidanten, aangevuld met co-enzymen en plantenextracten. Bevat 90 capsules.
 

 
Vitamine B complex 50 mg 240 AOV
Vitamine B complex 50 mg 240 AOV
Vitamine C 500 mg 313 AOV
Vitamine C 500 mg 313 AOV
Onze prijs: €12,95
Adviesprijs: €14,75 Korting: 12%

Onze prijs: €12,25
Adviesprijs: €13,50 Korting: 9%

Aantal
Aantal

Ondersteunt de celstofwisseling en zorgt voor een goede functie van het zenuwstelsel.

Ondersteunt vele lichaamsfuncties: voor gezonde vaten, een goede weerstand, gezond bindweefsel en een versneld herstel na ziekte.

 
Vitamine C 1000 mg 315 AOV
Vitamine C 1000 mg 315 AOV
Onze prijs: €10,50
Adviesprijs: €11,60 Korting: 9%

Aantal

Ondersteunt vele lichaamsfuncties: voor gezonde vaten, een goede weerstand, gezond bindweefsel en een versneld herstel na ziekte.

  •  per pagina